Image for dawkins picks

THREAD: dawkins picks

Utas Media LifeLine™ nggunakake algoritma canggih kita kanggo nggawe utas babagan topik apa wae sing dikarepake, nyedhiyakake garis wektu, analisis, lan artikel sing gegandhengan.

Ngobrol

Apa sing diarani jagad iki!

. . .

News Timeline

Panah munggah biru
DAWKINS Milih KRISTIANIS tinimbang Islam: A Twist Ngagetake Saka Atheis Terkenal

DAWKINS Milih KRISTIANIS tinimbang Islam: A Twist Ngagetake Saka Atheis Terkenal

- Richard Dawkins, penulis kondhang lan kanca emeritus New College, Oxford, bubar nuduhake preferensi sing nggumunake kanggo masyarakat Kristen tinimbang negara-negara Islam. Ing obrolan karo Rachel Johnson saka LBC Radio, dheweke ngandhakake yen sanajan dheweke ateis, dheweke nganggep minangka "Kristen budaya" lan ngrasa luwih nyaman ing etos Kristen.

Dawkins nyatakake ora setuju lampu Ramadhan ngganti lampu Paskah ing London. Dheweke yakin manawa Inggris duwe akar budaya ing agama Kristen lan nuduhake oposisi sing kuat marang ide kanggo ngganti karo agama liyane.

Nalika ngerteni kemunduran agama Kristen ing Inggris - tren sing didhukung - Dawkins negesake keprihatinan babagan kelangan katedral lan unsur budaya liyane sing ana gandhengane karo urip ing negara Kristen. "Yen aku kudu milih antarane Kristen lan Islam," Dawkins nyatakake kanthi tegas, "Aku bakal milih Kristen saben wektu."

Panah mudhun abang