Israel-Palestine live LifeLine Media live news banner

KONFLIK Israel-Palestina: Apa sing Ana ing Gaza Saiki

Live
Israel-Palestina urip Jaminan priksa fakta

. . .

Israel initiates a new crossing for aid trucks into northern Gaza, enhancing humanitarian aid delivery to the region.

The Israeli military admits to critical errors in drone strikes that resulted in the deaths of seven World Central Kitchen workers.

A Polish aid worker’s death in Gaza sparks a diplomatic clash between Poland and Israel. The incident has escalated tensions, leading to a fresh diplomatic crisis.

Pengadilan paling dhuwur ing Perserikatan Bangsa-Bangsa nuntut Israel nambahake nyebrang tanah menyang Gaza, kanthi tujuan kanggo nyuda kekurangan pangan, banyu, lan bahan bakar ing wilayah sing dilanda konflik.

Pengadilan paling dhuwur Perserikatan Bangsa-Bangsa mrentah Israel supaya nambah jumlah nyebrang tanah menyang Gaza kanggo pasokan penting. Pesenan sing sah iki mbutuhake luwih akeh akses kanggo panganan, banyu, bahan bakar, lan kabutuhan liyane.

Pimpinan kelompok militan Sunni Libanon, sing sadurunge bertentangan karo kelompok Syi'ah Hizbullah, ngakoni yen permusuhan sing padha karo Israel wis nuwuhake aliansi sing ora mungkin. Perkembangan iki nuwuhake rasa kuwatir babagan nambah persatuan ing antarane fraksi anti-Israel ing tapel wates Libanon.

Sekretaris Negara AS Antony Blinken bali saka Timur Tengah tanpa nggayuh tujuane. Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu ora nggatekake panjaluk Amerika kanggo mungkasi invasi darat sing direncanakake ing Rafah, sawijining kutha ing Gaza sisih kidul.

Kira-kira 60,000 wong Israel, dipeksa ngungsi saka omah-omahé ing cedhak tapel wates Libanon, ora yakin kapan bisa bali.

AS ngukum sanksi marang telung pemukim Tepi Barat Israel, nuntut wong-wong mau meksa Palestina supaya ninggalake tanahe liwat pelecehan lan serangan. Pemukim kasebut dicap minangka ekstremis ing pernyataan resmi.

Presiden Joe Biden kanthi terang-terangan ngritik Perdhana Mentri Israel Benjamin Netanyahu nangani krisis Gaza, nyatakake yen iki nyebabake cilaka kanggo Israel. Biden uga ngumumake diskusi serius karo Netanyahu babagan kahanan kamanungsan sing saya mundhak ing Gaza.

Mundur Haley saka balapan GOP nundha kemungkinan presiden wanita ing Amerika. Senadyan munggah politik, presiden tetep angel dipahami.

Turki sejajar karo Arab Saudi, Mesir, lan Yordania kanggo ngritik Israel amarga nembak wong Palestina sing ngenteni bantuan. Kamentrian luar negeri Turki nyebutake kedadeyan kasebut minangka "kajahatan marang manungsa".

Presiden Joe Biden bakal ketemu karo papat pimpinan kongres paling dhuwur ing Gedung Putih. Agenda kasebut kalebu diskusi babagan bantuan darurat kanggo Ukraina lan Israel, uga strategi kanggo nyegah pamrentahan ing wulan ngarep.

Kaping pisanan, Gedung Putih ngurmati mantan Presiden Jimmy Carter kanthi ornamen Natal resmi. Ing umur 99 taun, Carter nambahake bedane unik iki kanggo warisane.

Pasukan Israel terus operasi ing Gaza, nyebabake 18 korban sewengi. Kangge, AS, sekutu setia Israel, ngumumake bakal veto resolusi gencatan senjata PBB. Tinimbang resolusi PBB, AS ngarahake kanggo negosiasi perjanjian gencatan senjata langsung.

Penasihat kabijakan saka Departemen Pendidikan mundur, nyatakake ora setuju karo pamrentahan Israel ing konflik Gaza lan manajemen akibat domestik lan internasional sing ana gandhengane.

Sawijining warga sipil Israel ngadhepi tuduhan amarga nyamar dadi prajurit lan entuk senjata militer kanthi ora sah. Dheweke nyusup unit tentara lan melu perang nglawan Hamas, sanajan ora tau dadi militer.

Wong wadon Israel, sing bubar dibebasake saka panangkaran Gaza, nglaporake wedi pirang-pirang minggu lan ndemek sing ora cocog karo wong Palestina sing nyekel dheweke.

Pejabat kesehatan Gaza, ing kontrol Hamas, nglaporake dina Jumuah manawa fatalitas Palestina saiki wis ngluwihi 20,000.

Konflik sing isih ana ing antarane Israel lan Hamas nandhani bentrokan sing paling nyebabake lan ngrusak wiwit taun 2007, nalika Hamas nguwasani Jalur Gaza.

Warga Israel rapat umum, meksa pamrentah supaya mbukak maneh rembugan karo pimpinan Hamas Gaza, sanajan sikap tegas Israel nglawan kelompok kasebut.

Militer Israel nemokake poros trowongan sing penting ing Gaza, sing cedhak banget karo titik persimpangan utama karo Israel.

Israel lan AS ngadhepi perselisihan umum sing paling jelas babagan konflik karo Hamas, amarga tekanan internasional kanggo gencatan senjata mundhak.

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan nggunakake pidato hak asasi manungsa kanggo nyerang Barat. Dheweke menehi label negara-negara Barat minangka "barbar" amarga posisi ing konflik Israel-Hamas lan miturut omongane uwong nampa Islamophobia.

Pengadilan Tinggi Inggris ngadhepi tantangan hukum saka kelompok hak asasi manungsa. Dheweke njaluk mungkasi praktik Inggris ngetokake lisensi kanggo ekspor senjata menyang Israel.

Militer Israel ngembangake operasi menyang Khan Younis, kutha paling gedhe nomer loro ing Gaza, kanggo nguber pimpinan Hamas sing didhelikake. Gerakan strategis iki nyebabake pesenan evakuasi ing wilayah sekitar, nggambarake upaya Israel kanggo netralake ancaman kasebut.

Perjanjian gencatan senjata pitung dina wis rampung, ora ana tembung babagan perpanjangan saka mediator Qatar. Militer Israel negesake yen wis bali menyang pertempuran aktif.

Nalika konflik antarane Israel lan Hamas saya mundhak, antisemitisme ing Eropa saya mundhak, nyebabake keprihatinan ing antarane komunitas Yahudi. Sauntara kuwi, Hamas wis ngeculake sandera katelu, kalebu 14 wong Israel lan siji wong Amerika. Iki minangka bagean saka gencatan senjata patang dina sing dikarepake AS.

Negosiasi kanggo pembebasan sandera kenek dalan amarga Hamas mbuktekake ora kooperatif, sanajan Israel nerusake operasi strategis ing Gaza.

Jalur Gaza ngadhepi krisis bahan bakar sing abot, nyebabake mati kabeh jaringan internet lan telpon. Informasi iki langsung saka panyedhiya layanan utama Palestina.

Militer Israel nindakake operasi fokus marang militan Hamas ing bagean tartamtu saka rumah sakit Shifa, fasilitas medis paling gedhe ing Gaza. Tentara negesake tumindake akurat lan ditargetake.

Ing acara solidaritas, puluhan ewu kumpul ing Washington kanggo ndhukung Israel. Wong akeh, ngucapake tembung "ora bakal maneh", ngadeg bebarengan nglawan Hamas. Rally massive iki nandheske ikatan kuat antarane warga Amerika lan Israel.

Pejabat kesehatan nglaporake manawa pasien sing lara parah, kalebu bayi sing isih bayi, bebarengan karo pengasuhe macet kanthi persediaan sing winates lan ora ana tenaga.

Layanan internet Yaman tiba-tiba mudhun ing dina Jumuah, ninggalake negara sing dilanda konflik tanpa konektivitas nganti pirang-pirang jam. Pejabat banjur ngubungake pemadaman kasebut amarga "karya pangopènan" sing ora dikarepke.

Protes pro-Palestina gedhe-gedhe nyapu ing Washington, Paris, Berlin, lan kutha-kutha Eropa liyane. Para demonstran njaluk mungkasi tanggapan Israel ing Gaza. Cacahe kacarita ana puluhan ewu.

House Republicans nantang IRS, negesake manawa bantuan darurat kanggo Israel kudu diimbangi karo potongan anggaran ing wilayah liyane.

Badan PBB kanggo pengungsi Palestina nyuworo weker babagan pengurangan potensial operasi bantuan ing saindenging Jalur Gaza amarga kekurangan bahan bakar. Dheweke nyalahake blokade kasebut, nanging gagal nyebutake pamboman sing saya tambah akeh ing wilayah kasebut.

Dhiskusi pembebasan sandera maju, kanthi Hamas menehi "tanggapan positif" sajrone negosiasi kanggo mbebasake kira-kira 50 sandera minangka ijol-ijolan gencatan senjata.

Jeblugan ing Rumah Sakit Ahli Baptist ing Gaza mateni meh 500 wong lan ciloko luwih saka 300. Sawetara sumber media cepet-cepet ngukum kanthi nyalahake serangan udara Israel. Nanging, umume laporan saiki nyimpulake yen roket kasebut salah tembak dening Jihad Islam Palestina (PIJ). Investigasi terus.

Source: https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2023/10/17/statement-from-president-joe-biden-on-the-hospital-explosion-in-gaza/

Israel ngumumake negara perang kanggo pisanan ing 50 taun lan mrentahake warga ing Jalur Gaza supaya ngungsi.

Teroris Hamas saka Jalur Gaza nyerang Israel, mateni 260 wong sing seneng festival musik tekno Supernova. Para militan uga njupuk jumlah sandera sing durung dikonfirmasi.

Gabung diskusi!
langganan
Menehi saran saka
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar