Image for judgement hour

THREAD: judgement hour

Utas Media LifeLineā„¢ nggunakake algoritma canggih kita kanggo nggawe utas babagan topik apa wae sing dikarepake, nyedhiyakake garis wektu, analisis, lan artikel sing gegandhengan.

Ngobrol

Apa sing diarani jagad iki!

. . .

News Timeline

Panah munggah biru
JUDGMENT HOUR: Assange's Future Teeters minangka Hakim Inggris Nemtokake Ekstradisi AS

JUDGMENT HOUR: Assange's Future Teeters minangka Hakim Inggris Nemtokake Ekstradisi AS

- Dina iki, loro hakim sing dihormati saka Pengadilan Tinggi Inggris bakal nemtokake nasibe Julian Assange, pangadeg Wikileaks. Putusan kasebut, dijadwalake jam 10:30 GMT (6:30 ET), bakal mutusake manawa Assange bisa mbantah ekstradisi menyang AS.

Ing umur 52, Assange nglawan tuduhan spionase ing Amerika amarga mbukak dokumen militer rahasia luwih saka sepuluh taun kepungkur. Senadyan mangkono, dheweke durung diadili ing pengadilan Amerika amarga uwal saka negara kasebut.

Kaputusan iki diwiwiti sawise pangrungon rong dina wulan kepungkur sing bisa uga dadi upaya pungkasan Assange kanggo nggagalake ekstradisi. Yen ditolak banding lengkap dening Pengadilan Tinggi, Assange bisa nggawe panjaluk pungkasan ing Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa.

Panyengkuyung Assange kuwatir manawa keputusan sing ora cocog bisa nyepetake ekstradisi. Bojone Stella nandheske titik kritis iki kanthi pesen wingi sing nyatakake "Iki. KEPUTUSAN ESOK.ā€

PUKURAN JEFRIES: Muji Biden, Ngutuk Republik Maga 'Ora Tanggung Jawab'

PUKURAN JEFRIES: Muji Biden, Ngutuk Republik Maga 'Ora Tanggung Jawab'

- Jeffries bubar muji kepemimpinan Presiden Biden, negesake upaya kanggo njaga ikatan khusus antarane Amerika Serikat lan Israel. Dheweke uga nandheske komitmen Biden marang Ukraina nalika ngadhepi agresi Rusia lan nyedhiyakake bantuan kamanungsan kanggo Palestina ing Gaza.

Omah lan Senat wis siyap nerusake pandhuane Biden, ujare Jeffries. Nanging, dheweke ngucapake kritik marang Republik MAGA sing ekstrem amarga didakwa nyoba ngubungake bantuan menyang Israel sajrone konflik kasebut. Jeffries nyathet pamindhahan iki minangka "ora tanggung jawab," nuduh dheweke ngisolasi politik.

Jeffries njaluk review lengkap babagan paket sing diusulake Presiden Biden, kanthi nyebutake iklim global sing mbebayani saiki. Dheweke ngritik apa sing dianggep minangka game partisan sing dimainake dening Republik MAGA ekstrem. Jeffries nganggep tumindak kasebut minangka "apes" sajrone wektu sing angel iki.

Panah mudhun abang

Video

Tenaga Kerja FAST FAST California Nggawe $ 20 saben Jam: Triumph utawa Tragedi?

- Keputusan anyar California kanggo nambah upah minimum kanggo buruh panganan cepet dadi $ 20 saben jam, wiwit taun ngarep, wis nyebabake debat. Pimpinan Demokrat negara wis nyetujoni undang-undang iki, ngerteni manawa para pekerja kasebut asring dadi pencari nafkah utama ing rumah tangga berpendapatan rendah. Wiwit tanggal 1 April, karyawan kasebut bakal entuk gaji paling dhuwur ing industri kasebut.

Gubernur Demokrat Gavin Newsom nandatangani undang-undang iki ing acara Los Angeles sing diisi para pekerja lan pimpinan buruh sing bungah. Dheweke nolak panemu yen pakaryan panganan cepet mung minangka watu langkah kanggo para remaja sing mlebu tenaga kerja minangka "versi romantis saka jagad sing ora ana." Dheweke ujar manawa kenaikan upah iki bakal menehi ganjaran kanggo usaha lan nyetabilake industri sing ora mesthi.

Undhang-undhang iki nggambarake pengaruh serikat buruh ing California. Serikat serikat pekerja kasebut nglumpukake buruh panganan cepet kanggo njaluk upah sing luwih apik lan kahanan kerja sing luwih apik. Ing ijol-ijolan kanggo tambah gaji, serikat buruh ngeculake upaya kanggo nyekel perusahaan panganan cepet tanggung jawab kanggo operator franchise kang salah. Industri kasebut uga setuju supaya ora nyurung referendum sing gegandhengan karo upah buruh menyang pemungutan suara 2024.

Service Employees International Union Presiden International Mary Kay Henry nyatakake yen undang-undang iki minangka upaya suwene dasawarsa sing nglibatake 450 serangan ing saindenging negara sajrone rong taun. Nanging, para kritikus takon apa kenaikan upah sing signifikan bisa nyebabake bisnis cilik lan nyebabake